شبیه ترین مردم به پیامبر..
برچسپ ها: علی ، الله ، روز ، جوان ، سلام ، علیه ، اکبر ، میلا ، حضر
جوان، محتاج اسوه و الگوست. اسوه و الگوی جوان، باید جوان باشد؛ تا فضایل و کمالات این جوان دست یافتنی و ملموس باشد.
قرآن برای زندگی بشر، اُسوه و الگو معرفی می کند؛ «و لکم فی رسول الله اسوه حسنه». اگر پیامبر و سبک زندگی نبوی اسوه و الگوست، هر شخص و سبک دیگری اگر بخواهد اسوه و الگو باشد، باید رنگ و بوی پیامبر را داشته باشد و «اشبه الناس خلقاً خُلقاً و منطقاً برسول الله» باشد.
امام حسین علیه السلام حضرت علی اکبرعلیه السلام را عصارة بنی هاشم و شبیه ترین مردم به پیامبر صلی الله علیه وآله دانسته، فرمود هر وقت دلمان برای رسول الله تنگ می شد، مشتاق زیارت علی اکبر می شدیم و زیارت و ملاقات علی اکبر علیه السلام بود که دلمان را در فراق پیامبر صلی الله علیه وآله تسلی می بخشید.
پس اگر کسی شیفتة جمال و کمال پیامبر صلی الله علیه وآله است، می تواند از رخسار و فضایل علی اکبر هم به پیامبر صلی الله علیه وآله برسد.
اگر علی اکبر علیه السلام متولد سال 33 هجری باشد، امیر مؤمنان علی علیه السلام را زیارت کرده و از خرمن معارف علوی هم استفاده کرده است.
شرافت نسبی و سببی و ذاتی و اکتسابی او سبب شد که همچون خورشید در تاریخ، درخشنده باشد.
او اخلاق، شجاعت، معرفت، بصیرت و معنویت را از پیامبر و جدّش امام علی علیه السلام و پدرش امام حسین علیه السلام به ارث برده است.
راستی، علی اکبر کیست که اسوه و الگوی جوانان بنی آدم است؟
علی فرزند امام حسین علیه السلام معروف به علی اکبر، در یازدهم شعبان سال 33 یا 43 در مدینه متولد شد. پدرش حسین بن علی علیهما السلام بود که با حماسة کربلا در تاریخ، ماندگار شد و مادرش لیلا، دختر ابی مره بن عروه بن مسعود ثقفی بوده است.
سن علی اکبر علیه السلام را هنگام شهادت بین 18 تا 28 سال دانسته اند. او نخستین شهید بنی هاشم در روز عاشورا بود.
امام حسین علیه السلام بعد از شهادت فرزندش علی اکبر علیه السلام فرمود: «ولدی، علی، علی الدنیا بعدک العفا؛ فرزندم علی! بعد از تو، اُف بر این دنیا».
فضایل و مناقب علی اکبر علیه السلام
علی اکبر علیه السلام از جمع گرم کانون عترت برخاسته است. اگر امام حسین علیه السلام ثمرة مکتب علوی و فاطمی است و در تاریخ ماندگار، علی اکبر نیز ثمره و مظهر و نماد جوان در حماسة سرخ کربلاست.
در مناقب و فضایل او بسیار سخن گفته اند. او آیینة اخلاق و فضایل نبوی بود و گشاده رویی و شادمانی در چهره و رفتار (خلق و خوی) او همه را به یاد پیامبر صلی الله علیه وآله می انداخت.
اهل تفکر و تدبر بود و خلوت و راز و نیاز با خدایش را دوست داشت. در زندگی دنیایی، محجوب و آسان گیر، ملایم و خوش خلق بود. از توجه به فقیران و محرومان، غافل نبود. در بخشندگی، صداقت و راست گویی، سرآمد بود.
کلام و بیان دل نشین و خوش سخنی او همه را به یاد سخنان پیامبر صلی الله علیه وآله می انداخت؛ زیرا همانند پیامبر صلی الله علیه وآله، حکیمانه سخن می گفت. در عطوفت و مهربانی و مهرورزی، کم نمی گذاشت.
شجاعت و نیرومندی را همراه با نشاط و شادابی، جمع کرده بود.
هرگز از دشمن ترسان نبود؛ از حق، دفاع می کرد و روحیة عدالت خواهی و عدالت طلبی او زبانزد همگان بود. در عین شجاعت، سخاوت و تواضع او قابل انکار نبود. به آراستگی ظاهری خویش نیز اهتمام می ورزید و ظاهر او همانند باطنش بود.
چهرة دلربایش، او را شبیه به ماه شب چهارده کرده بود و از ظاهر و باطن، دلبری می کرد. او در کنار عمویش ابوالفضل العباس، «قمر بنی هاشم» بود.
مسئولیت پذیری، نشاط و شادابی در عبادت، ورع و پارسایی، جوانی و شجاعت، پاکی و صلابت و صداقت، از ویژگی های علی اکبر علیه السلام بودند؛ صفاتی که برای هر جوانی، الگو می باشند.
دل دادگی به امام و ولی خدا، او را مظهری از کمالات معنوی و مقامات باطنی قرار داد.
انسان ها را می توان بر اساس سختی ها و در لحظات سخت، آزمود. هر چه سختی ها بیشتر باشد، مقام معرفت و کرامت انسان بیشتر است.
چه سختی و مصیبتی بالاتر بیشتر از حادثة کربلا (مصیبه ما اعظمها) بوده است؟ او تسلیم رضای الهی بود و در کربلا، در برابر بلاها، مصیبت ها و سختی ها، مطمئن و استوار بود.
جوان هاشمی، علوی
در منزلگاه قصر بنی مقاتل، امام حسین علیه السلام را خواب کوتاهی فرا گرفت و چون بیدار شد، سه مرتبه فرمود: «إنّا لله و انا الیه راجعون».
علی اکبر علیه السلام که کلمة استرجاع از امام علیه السلام را شنید، علت آن را پرسید. امام علیه السلام فرمود: در خواب دیدم کسی می گوید: این کاروان به دنبال مرگ می رود؛ پس دانستم که دیگر امیدی به زندگی نیست.
علی اکبر علیه السلام گفت: پدر! آیا ما بر حق هستیم؟
پدر گفت: آری. سوگند به خدا که ما بر حقیم!
پسر گفت: اگر بر حقیم، پس باکی از مرگ نیست.
علی اکبر علیه السلام مظهر و نماد جوان در دانشگاه کربلاست؛ دانشگاهی که برای سبک زندگی، درس ها و عبرت های بسیاری برای جوانان دارد.
جوان امام حسین علیه السلام، مظهر و الگویی برای جوان مسلمان امروزی است.
امروز نیز ندای حسین بن علی علیه السلام به گوش می رسد که فرمود: «قتل الله قوماً قتلوک؛ خدا بکشد قومی را که علی اکبر را کشتند».
هنوز ندای حسین علیه السلام به گوش می رسد که فرمود: «احملوا اخاکم؛ برادرتان را بر در خیمه رسانید».
جوانان بنی آدم! بیایید با علی اکبر باشیم؛ در خیمه علی اکبر و با علی اکبر علیه السلام، راهی خیمه حسین علیه السلام شویم؛ تا حسینی بمانیم و با مرگ سرخ، عزت یابیم. مبادا زیر بار ذلت یزیدهای زمانه برویم!
جوانان بنی آدم! تأسی به علی اکبر کنید؛ تا امام و ولی زمان، تنها نماند.
تاریخ بداند که معامله با خدا، ارزشمند است و علی اکبر علیه السلام، سند حقانیت حسین و عاشورا و نمایندة نسل جوان و الگوی جوانان در حادثة کربلاست و برای همین، در تاریخ، ماندگار است.
روز جوان بر تمام جوانان حسینی مبارک باد!
منابع:
1. شیخ صدوق، امالی؛ شیخ مفید، الارشاد؛ ابوالفرج اصفهانی، مقاتل الطالبیین؛ تاریخ طبری، ج 5؛ شیخ عباس قمی، منتهی الآمال.