مسیر کامیابی وسرافرازی در دو جهان چیست
برچسپ ها: در ، چیست ، جهان ، راه ، دو ، رسیدن ، به کمال
🖊️ *علی کرمیفریدنی*
🌸 *راه رسیدن به کامیابی وسرافرازی دو جهان*🌸
امام رضا(ع) به گزارش از پدران گرانقدرش واز پیامبر آوردهاست که: مردی دانشدوست وکمالجو به حضور پیامبر آمد وگفت: ای پیامبر خدا، به من روش ومنشی از اخلاق شایسته بیاموز که در آن، همهی خوبیها وارزشهای اخلاقی و انسانی دوجهان گردآمده باشد ومن با آراستگی اخلاقی به آن گنجینهی منش و خوی نیکو، به سعادت دوسرا نایل آیم!!
*اَنَّ رَجُلاً اَتَى رَسولَ اللّه ِ(ص) فَقالَ یا رَسولَاللّه ، عَلِّمْنى خُلُقا یَجْمَعُ لِى خَیْرَ الدُّنْیا وَالآْخِرَة*
پیامبر در برابر درخواست معنوی او درنگی کرد و در سخنی بس سنجیده وحکیمانه، اما کوتاه فرمود:
*لاُ تَکْذِبْ* ۱
*اگر در چنین اندیشهی بزرگی هستی، از هم اکنون تصمیمی استوار گیر و زبان را مدیریت کن ومسئولانه سخن بگو و هرگز سخن دروغ بر زبان مران وجز سخن راست وسنجیده مگو.*
*آری، اخلاقی شدن و انسانی زیستن ومورد اعتماد قرارگرفتن برای یک فرد، یک خانواده، یک جامعه و به ویژه یک حکمرانی به راستی مردمی و شایستهکردار ودادپیشه، با همین یک تصمیم سِتُرگ و یک انتخاب بزرگ و ایستادگی صادقانه و دلیرانه بر پای آن، ممکن است، اما بسی دشوار و با شرایطی که ما در مسئولان و مردم و روش حکمرانی آن تجربه کردهایم، خود بگویید چه فکر میکنید و چه نمرهای میدهید؟!
چرا که اگر زبان راست و وفای به وعدهها و احساس مسئولیت و پاسخگویی و شفافیت روش رایج بود، با این همه شعر وشعار و مایهنهادن از خدا و مذهب ونامگذاری هرکوچه وخیابان ومؤسسه وبانک وکوه وکمر به نام پیامبر واهلبیت و شهید و فقیه، چرا روش و رفتارها اینگونه؟
و چرا آیین قضاوت و روش حکمرانی اینسان؟
و چرا رفتار با بیت المال بهتآور؟
و چرا نگاه نظری و عملی به اصل قرآنی۲ و نبوی و علوی۳ کرامت بشر و حقوق بنیادی انسان، نومیدکننده و دردانگیز و نشانگر پایمال شدن ارزشهای منشور جهانی حقوق بشر؟! راستی چرا؟!
۱.پنجاه درس اخلاق/ ص ۷۳/ ترجمه ونگارش از همین قلم؛ فقه الرضا (ع)/ ص ۳۵۴.
*۲. وَلَقَد کَرَّمنَا بَنِیآدم...* *ما فرزندان آدم را ارجمندی و کرامت و ارزشی والا دادیم* اسراء/ آیهی ۱۷.
۳. *هان ای زمامدار مصر، همه مردم دو گروه هستند: یا در دین باتو برادرند و یا در آفرینش همانند تو ودارای همان حقوق و کرامتی که برای خود میخواهی، اِمُّا اَخُُ لَکُ فِی الدِّین اَونَظِیرُُ لَک فِی الخَلقِ...* نهج البلاغه/ نامهی ۵۳/ فراز ۷.