دعا برای رفع ظلم ظالم

برچسپ ها: دعا ، ظالم ، رفع

Print Friendly and PDF

قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ: إِذَا خِفْتَ أَمْراً فَأَرَدْتَ أَنْ تُکفَی أَمْرَهُ وَ شَرَّهُ فَاعْتَمِدْ طَلِبَةَ اَلْهِلاَلِ فِی أَوَّلِ اَلشَّهْرِ فَإِذَا رَأَیتَهُ فَقُمْ قَائِماً عَلَی قَدَمَیک وَ قُلْ کأَنَّک تُومِئُ إِلَیهِ بِالْخِطَابِ: أَ یوَدُّ أَحَدُکمْ أَنْ تَکونَ لَهُ جَنَّةٌ مِنْ نَخِیلٍ وَ أَعْنابٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا اَلْأَنْهارُ لَهُ فِیها مِنْ کلِّ اَلثَّمَراتِ وَ أَصابَهُ اَلْکبَرُ وَ لَهُ ذُرِّیةٌ ضُعَفاءُ فَأَصابَها إِعْصارٌ فِیهِ نارٌ فَاحْتَرَقَتْ وَ تُومِئُ بِهَذِهِ اَلْکلِمَةِ نَحْوَ دَارِ اَلرَّجُلِ اَلَّذِی تَخَافُهُ ثُمَّ تَقُولُ فَاحْتَرَقَتْ فَاحْتَرَقَتْ فَاحْتَرَقَتْ اَللَّهُمَّ طُمَّهُ بِالْبَلاَءِ طَمّاً وَ غُمَّهُ بِالْغَمَاءِ غَمّاً وَ اِرْمِهِ بِحِجَارَةٍ مِنْ سِجِّیلٍ وَ طَیرِک اَلْأَبَابِیلِ یا عَلِی یا عَظِیمُ ثُمَّ تَقُولُ مِثْلَ ذَلِک فِی اَللَّیلَةِ اَلثَّانِیةِ مِنَ اَلشَّهْرِ وَ فِی اَللَّیلَةِ اَلثَّالِثَةِ فَإِنْ نَجَحَ وَ بَلَغْتَ مَا تُرِیدُ فِی اَلشَّهْرِ اَلْأَوَّلِ وَ إِلاَّ فَعَلْتَ ذَلِک فِی اَلشَّهْرِ

نبی اکرم(صلّی اللّه علیه و آله)فرمود: اگر از قدرتمند و امیری ترسانی و میخواهی که شرّ او از تو بگردد مواظب باش تا اول ماه برسد چون هلال شب اول ماه را دیدی برخیز و چنان که گویا بوی خطاب میکنی بگو: (هیچ کس از شما میخواهد که باغستانی از خرما و انگور، و دارای نهرهای جاری و در آن هر گونه میوه ای باشد، چون پیر شود و فرزندان خردسالی گردش را گرفته باشند صاعقه ای بآن رسد و آن را بسوزاند-بقره/268)و باین کلمات بخانه مردی که از وی میترسی اشاره کن و بگو: (خداوندا او را به بلائی مبتلا کن که وجودش را فرو گیرد و اندوه بسیار بر وی چیره گردان، و با سنگهای سجّیل و طیر ابابیل سنگبارانش کن ای علی و ای عظیم)

اَلثَّانِی تَلْتَمِسُ اَلْهِلاَلَ اَللَّیلَةَ اَلْأُولَی وَ تَقُولُ مَا تَقَدَّمَ ذِکرُهُ وَ اَلثَّانِیةَ وَ اَلثَّالِثَةَ فَإِنْ نَجَحَ وَ إِلاَّ فَمِثْلَ ذَلِک فِی اَلشَّهْرِ اَلثَّالِثِ فَلَنْ تَحْتَاجَ بَعْدَ ذَلِک بِإِذْنِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.

و شب دوم و سوّم ماه نیز این را تکرار کن اگر در ماه اول بمقصود رسیدی که خوب و گر نه در شب اول ماه بعد این عمل را انجام ده و اگر نشد در ماه سوم که دیگر نیاز بتکرار نباشد به اذن خداوند عزّ و جل.

دعای دیگر برای رفع ظلم ظالم

جَاءَ رَجُلٌ إِلَی اَلصَّادِقِ عَلَیهِ السَّلاَمُ فَشَکا إِلَیهِ ظَالِماً یظْلِمُهُ فَقَالَ لَهُ قُلْ یا نَاصِرَ اَلْمَظْلُومِ اَلْمَبْغِی عَلَیهِ إِنْ کانَ فُلاَنُ بْنُ فُلاَنٍ ظَلَمَنِی وَ بَغَی عَلَی فَابْتَلِهِ بِفَقْرٍ لاَ تَجْبُرُهُ وَ بَلاَءٍ لاَ تَسْتُرُهُ فَمَا دَعَا اَلرَّجُلُ عَلَی ظَالِمِهِ بِهَذَا اَلدُّعَاءِ إِلاَّ ثَلاَثَ مَرَّاتٍ حَتَّی أَصَابَهُ وَضَحٌ فِی جَبْهَتِهِ ثُمَّ اِفْتَقَرَ مِنْ بَعْدِهِ.

مردی از شر ظالمی به امام ششم (علیه السلام) شکایت برد، امام (علیه السلام) فرمود بگو: (ای یاور ستمدیده! فلان کس بر من ستم کرده و تجاوز نموده او را به فقری جبران ناپذیر و بلایی آشکار گرفتار کن ) و هیچ مردی برای ظالم بر خود این دعا را سه بار نخواند مگر این که آثار نکبت در چهره ظالم پدید آید و بعد به فقر گرفتار شود.

برای در امان ماندن نزد سلطان و حاکم

إِذَا دَخَلْتَ عَلَی سُلْطَانٍ فَقُلْ:  خَیرُک بَینَ عَینَیک وَ شَرُّک تَحْتَ قَدَمَیک وَ أَنَا أَسْتَعِینُ بِاللَّهِ عَلَیک.

هرگاه نزد سلطانی رفتی بگو: خیر تو میان چشمانت و شر تو زیر پاهایت و من در برابر تو از خدا یاری می جویم.

نفرین بر دشمن ظالم

عَنِ اَلرِّضَا عَلَیهِ السَّلاَمُ قَالَ،إِذَا دَعَا أَحَدُکمْ عَلَی عَدُوِّهِ فَلْیقُلِ:  اَللَّهُمَّ اُطْرُقْهُ بِلَیلَةٍ لاَ أُخْتَ لَهَا وَ أَبِحْ حَرِیمَهُ یا مَنْ یکفِی مِنْ کلِّ شَیءٍ وَ لاَ یکفِی مِنْهُ شَیءٌ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اِکفِنِی مَئُونَتَهُ بِلاَ مَئُونَةٍ.

از امام رضا (علیه السلام): هر که خواهد بر دشمن نفرین کند بگوید: خداوندا! بر او بلایی فرست که نظیری نداشته باشد، ای آن که از هر چیز در امانی! و هیچ چیز از تو بی نیاز نیست بر محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) و آل او درود فرست و مرا از شر او کفایت کن.

دعایی دیگر

چون از کسی به ستوه آیی بگو: خداوندی که جز او خدایی نیست مرا کافی است که او رب عرش بزرگ است به حول و قوه خدا از حول و قوه ایشان امتناع می ورزم، از شر همه مخلوق به پروردگار مخلوقات پناه می برم آنچه خدا بخواهد همان است و قوتی جز از ناحیه او نباشد

اشتراک گذاری


مطالب مرتبط

دو شرط اساسی در دعا!

داستان حضرت یوسف علیه السلام در قرآن کریم از جمله داستان هایی است که نکات ریز و ظریف بسیاری در آن نهفته است از جمله آیه 98 این سوره و این موضوع که چرا حضرت یعقوب علیه السلام در خواست پسرانش برای طلب مغفرت را به تأخیر انداختند؟

نیایش / قسمت هایی از مناجات شعبانیه

خدایا، آن دم که تو را ندا می کنم، صدایم را بشنو و چون تو را می خوانم، پاسخم ده و چون با تو راز می گویم، مرا دریاب که به سوی تو گریخته ام و پیش روی تو ایستاده ام. پریشان و گریان و امیدوار، چشم امید به سوی تو دوخته ام، به سوی تو که از درونم آگاهی و از راز دلم با خبری. خدایا، اگر من لایق رحمت تو نیستم، ولی تو سزاوار لطف و کَرَم بی پایانی[؛ پس مرا از لطف و کَرَمت بی نصیب مساز، ای مهربان ترین].

دعای امام سجاد(ع) در وداع با ماه رمضان/ خداحافظ ای ماه بزرگ خدا

ماه رمضان رو به پایان است و اندوه را برای همگان، چه کسانی که آنرا قدر دانسته‌اند و چه افرادی که این فرصت را سوزانده‌اند به همراه دارد. امام سجاد(ع) برای وداع با این ماه دعایی دارد که آیت‌الله مجتبی تهرانی به بخشهایی از آن اشاره‌هایی داشته است.

دعاها و اعمال قبل از خواستگاری و ازدواج

ایام، ایام سرور و شادی است و خیلی از عزیزان این ایام را برای انتخاب همسر، خواستگاری و مراسمات ازدواج خود در نظر گرفته اند و خلاصه بازار ازدواج تقریباً می شود گفت که داغ است (البته امیدواریم که بیش از این ها این بازار از رکود در بیاید!!)

بهترین ماه برای استجابت دعا

چند روز پیش یکی از دوستان قدیمی ام را دیدم در حالی که خیلی پریشان و آشفته بود ... انگار سال های سال بود که غبار غم و اندوه وجودش را گرفته بود و او نتوانسته بود این غبار را از خود بزداید.

5 ادب دعا و طلب حوائج

هر یک از عبادات دارای آداب و مناسک ویژه ایست و از آنجا که در قرآن از دعا به عبادت تعبیر شده است، آداب خاصّی را می طلبد. رعایت کردن آداب دعا و حاجت طلبی در برآمدن حاجات و استجابت دعاها تأثیر بسزایی دارند.

شرح دعای روز اول

جهت بهره مندی مخاطبان ارجمند از لحظه های سراسر نور و معرفت ماه مبارک رمضان، شرح کوتاهی از دعاهای هر روز این ماه پرفضیلت را که توسط مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی(ره) بیان شده تقدیم می گردد. گفتنی است، مطالب ارایه شده با استناد به فایل های صوتی آن فقیه پارسا تنظیم شده است.

چه کنیم دعایمان مستجاب شود؟!

حتماً شما هم این جمله را زیاد شنیدید: به دعای گربه سیاه باران نمیاد! در این نوشتار به مختصری پیرامون این موضوع می پردازیم.

شرط آسمانی شدن دعا

رسیدن دعاها به آسمان آرزوی قلبی همه دعاکنندگان و آنهایی است که دست به سوی معبود بلند کرده اند و جالب آنکه تحقق این آرزو شرطی بسیار ساده دارد.

شما در دعاهایتان از خدا چه می خواهید؟

پیامبر صلّی الله علیه و آله می فرمایند: «رزق و روزی به عدد قطرات باران از آسمان بر زمین نازل می شود تا هر كس به اندازه خود دریافت كند، لكن خداوند زیاده دهنده است پس از فضل خداوند نعمتهای بیشتری درخواست كنید.»

دعـــــاى عـــــرفــــه

اين دعا چون دعاى موقف عرفات و بسيار طولانى بود ذكر ننموديم و در اين روزهای چهل و هفتم صحيفه كامله آن حضرت را با خشوع و دل شكستگى بخوان، كه دعايى است مشتمل بر تمام مطالب دنيا و آخرت، كه درود خدا بر انشاء كننده اش باد. از جمله دعاهاى مشهور اين روز دعاى حضرت سيد الشّهدا عليه السّلام است.

عرفه در کلام رهبری معظم انقلاب

آنچه که آن وقت برای من مطرح بود و عملاً وجود داشت، این بود که اهل دعا و ذکر و دعاهای مأثور و اعمالی که وارد شده بود، بودم. مثلاً یادم است هنوز بالغ نبودم که اعمال روز عرفه را بجا آوردم. اعمال آن روز، طولانی هم هست - لابد آشنا هستید؛ خیلی از جوانان با آن اعمال آشنا هستند - چند ساعت طول میکشد. اعمال، از بعد از نماز ظهر و عصر شروع میشود و اگر انسان بخواهد به همه آن اعمال برسد، شاید تا نزدیک غروب - روزهای نه چندان بلند - به طول می‌انجامد.

اکسیر حیات

دعاء شستشوی دل در چشمه یقین است و «نیایش»، عطرآگین ساختن جان به بوی خوش یاد حق و اما نماز، هم «دعا» ست و هم «ذکر خدا».

بااستغفار زیاد چه بدست می اوریم

كسي كه زياد استغفار كند چهار چيز بدست مي آورد ؛ كسي كه استغفار مي كند و اهل استغفار است خدا غم و غصه را از دل و جان او بر مي دارد ...

دعا چند درصد زندگی ما را باید پوشش بدهد؟

خانمی که غذا درست می‌کند چند درصد غذایش مواد است چند درصد نمک غذاست؟ نمک را نمی‌شود زیاد زد. در هر غذایی یکی از مواد لازم آن نمک است، درصدی از آن نمک است؛ پیغمبر خدا می ‌فرماید: دعا باید در زندگی ما به همین اندازه باشد.

دعا، سلاح مؤمن در برابر دشمنان

آیا ما که در اسلحه‌سازی و تجهیزات نظامی از کفار عقبیم، باید در دعا هم مؤخر باشیم؟! در روایات آمده است: «أَلدعآءُ سِلاحُ الْمُؤْمِنِ؛ دعا، اسلحه مؤمن است».

دعاهایی که هیچ‌گاه مستجاب نمی‌شوند

خداوند در قرآن می‌گوید: انسان عجول است، روحیه شتابزدگی دارد، یک خواسته‌هایی دارد که این خواسته‌هایش اصلاً به زلف هیچ زمانی گره ندارد و به خواسته‌هایش نمی‌رسد.

تقرب به خداوند با دعا و نیایش

اسلام راه‌های فراوانی را برای تقرّب بنده به خدا مقرر کرده است. اوّل راه علمی است که فرمود: «طَلَبُ العِلمِ فَرِیضَةٌ عَلَی کُلِّ مُسْلِمٍ؛ طلب علم بر هر مسلمانی لازم است».

اهمیت دعا کردن در ماه رمضان

از او هر چه خواسته شود اجابت می شود ، هر چه در توان کسی از بنی بشر نیست از او بر می آید ، و مهمتر از همه اینست که اگر هزاران بار از او درخواست کنیم ، نه تنها ارزشمان را از دست نمی دهیم ، بلکه برای او عزیزتر و محترمت آنست و کسانی که دعایشان مستجاب نمی شود،

اکسیر حیات

دعاء شستشوی دل در چشمه یقین است و «نیایش»، عطرآگین ساختن جان به بوی خوش یاد حق و اما نماز، هم «دعا» ست و هم «ذکر خدا».

دعایی برای تغییر سر نوشت

می¬دانم بسیار شنیده ای که قدر را باید قدر دانست، قدر آدمی را قدر می¬سازد، قدر است که قدرشناسمان می کند و در قدر، توان تغییر تقدیر است.

فرصت دعا و نیایش در دهه ‌ذی‌ الحجه

وقت سحر بلند شو، نمی میری! وقت سحر، مخصوصاً در این دهه ذی الحجه، بلند شو، نمی میری! پروردگار درد را به واسطه بیداری سحر از بدن شما جدا می کند و دنیا و آخرت شما را آباد می کند. دهه ذی الحجه را مغتنم بشمار. صدقه دادن در این دهه مثل این است که پولی به پیغمبر (ص) بدهی تا برای شما انفاق فرماید. هر عملی در این دهه رشد می کند. رسول اکرم (ص) فرمودند: که عمل صالح در دهه اول ذی الحجه از سایر ایام محبوب تر است. این یک خصوصیتی است که صاحب شرع به ما توصیه کرده است.

چرا باید دعا کنیم؟

چرا ما بايد دعا كنيم؟! از كجا مى‏توانيم به مستند بودن كتاب‏هاى دعا مطمئن شويم؟

روح دعا را کشتند

تا روی نمود خصم پنهانی تو شمشیر ستم شکافت پیشانی تو